Wel of geen uitvaartverzekering?

Wel of geen uitvaartverzekering?

Veel studenten vragen zich af of het nodig is om een uitvaartverzekering te regelen. Een terechte vraag, omdat er namelijk ook nog andere oplossingen zijn. Dat een begrafenis of crematie veel geld kost wist je natuurlijk al. Want zo moet de uitvaartverzorger, plechtigheid, rouwkaarten en kist betaald worden. Nu mag je er als student niet vanuit gaan dat je snel komt te overlijden, want dat is iets voor oude mensen. Toch is het verstandig nu al na te denken over een oplossing voor hoge uitvaartkosten. Een uitvaart kost in Nederland al snel € 7.500,- en om hier nou je nabestaanden mee op te zadelen is ook niet helemaal eerlijk.

Uitvaartverzekering
MonutaBereken je premie
DelaBereken je premie

In Nederland is een uitvaartverzekering de meest gekozen optie om deze kosten op te vangen. Heb je genoeg spaargeld achter de hand of ben je van plan flink te gaan sparen voor deze kosten, dan is een uitvaartverzekering niet altijd nodig. Je nabestaanden kunnen dan namelijk met het spaarpotje dat je achter laat je uitvaart betalen.

Lukt het je niet om te gaan sparen of heb je niks achter de hand voor je uitvaartkosten? Dan is een uitvaartverzekering een oplossing. Met een uitvaartverzekering betaal je een klein bedrag per maand, dat uitgroeit tot een kapitaal. Met dit opgespaarde kapitaal en/of afgesproken pakket kunnen je nabestaanden je uitvaart tot in de puntjes (laten) verzorgen.

De meeste studenten kiezen er tegenwoordig voor om een kleine uitvaartverzekering af te sluiten, t.w.v. zo’n € 5.000,-. Gewoon voor het geval dat. Met in de planning voor de rest van de kosten te gaan sparen in de toekomst. Een uitvaartverzekering heb je tegenwoordig al voor gemiddeld € 5,- per maand en kun je afsluiten bij verschillende partijen. Om je wat op weg te helpen hebben we de meest gekozen uitvaartverzekeraars voor je naast elkaar gezet.

Marnix