Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Een uitvaart kost in Nederland al snel €7.500,-, dood gaan is dus een dure grap. Het is dan ook verstandig om jezelf (en je nabestaanden) voor deze kosten goed te verzekeren. Vanaf het moment dat je 18 jaar oud wordt of op jezelf gaat wonen hoort een uitvaartverzekering er nou eenmaal bij. In de meeste gevallen heb je tot dat je 18 jaar oud bent een uitvaartverzekering lopen via je ouders, check dit dan ook altijd eerst even. In de meeste gevallen is het voordeliger om hem bij je ouders op te zeggen en zelf (op je eigen naam) een uitvaartverzekering af te sluiten.

  • Premie € 7,20
  • Verzeker jezelf tot €15.000
  • Premie € 6,80
  • Verzeker jezelf tot €20.000
  • Premie € 6,92
  • Verzeker jezelf tot €17.500

De belangrijkste reden om een uitvaartverzekering te hebben is dat je jouw nabestaanden naast het verlies niet ook nog eens met de kosten voor jouw uitvaart wilt laten zitten. Sluit een uitvaartverzekering zo snel mogelijk af, niet alleen omdat een ongeluk in een klein hoekje zit maar ook omdat je premie voordeliger is als je hem afsluit nu je nog jong bent. Helaas zit een echte studentenkorting er bij een uitvaartverzekering niet in, wel is het altijd verstandiger om te shoppen naar de betaalbare premie, daarvoor ben je hier aan het goede adres.

WAT KOST EEN UITVAARTVERZEKERING?

De uitvaart zelf kan duur uitvallen, toch hoeft een uitvaartverzekering niet altijd duur te zijn. Je hebt al een uitvaartverzekering vanaf €2,- per maand. Voor die €2,- per maand ben je gemiddeld verzekerd voor een bedrag van €5.000,-. De duurste uitvaartverzekeringen kosten ruim €12,- per maand, hiervoor ben je ook dan voor ruim €10.000 verzekerd.

Gemiddeld laten studenten zich verzekeren voor een bedrag van €7.500,-, met een premie van gemiddeld €3,50 per maand. Om je een zoektocht op het internet naar een goede uitvaartverzekering te besparen hebben we op onze website een handige tool online staan. Bereken met deze tool wat je uitvaart ongeveer gaat kosten en tegen welk bedrag je jezelf kunt verzekeren. De tool gebruiken is gratis en verplicht je tot niks, wel zo eerlijk!

NAAR DE TOOL “KOSTEN UITVAART BEREKENEN”